Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ebzárlat, legeltetési tilalom, rókák veszettség elleni vakcinázása – tájékoztatás

rókák veszettség elleni vakcinázása

Ebzárlat, legeltetési tilalom

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya 2022. október 1. napjától kezdődően 2022. október 21. napjával bezárólag ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el Csongrád-Csanád megye teljes közigazgatási területére kiterjedően,az alábbiak kivételével: Felgyő, Szentes, Fábiánsebestyén és Eperjes települések tekintetében a zárlat a Mellékletben részletezett területekre korlátozódik.

SZENTESEN: Szentes Szentes közigazgatási terület vonatkozásában a Tisza folyótól kezdve Szegvár Szentes közötti határcsatornától délre eső terület. Továbbá, a Szentesi Repülőtérről délre eső terület, a 45 út Nyugati oldalánál a Lapistó és Donát területek vonatkozásában.

FÁBIÁNSEBESTYÉN :Fábiánsebestyén 1. A Pataki tanya és a

Seprühalmi szemetes gödröt összekötő dűlő úttól délre a Szentes-Gádoros főútvonalig terjedő területrész. 2. Az Árpádhalom-Fábiánsebestyén kövesúttól keletre a Nádashalmi határ dűlőtől Északra egészen a Sarokerdőig terjedő szakasz. 3. Bálint István tanya Szentes-Dónát határúttól északra, a volt Fábiánsebestyéni dögtelep útjától keletre terjedő szakasz.

FELGYŐ:Felgyő Az Alsómajor úttól és annak Nyugatra eső folytatásától Délre eső közigazgatási terület

——————————

Az ebzárlat és legeltetési tilalom alatt az alábbiakat hatálytalanul be kell tartani:

♨️Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

♨️ Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

♨️ A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

♨️ Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

♨️ Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.