Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ebösszeírás Szentesen (+adatlap)

Ebösszeírás Szentesen

Tisztelt Ebtartó!

Szentes Város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásai miatt.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

 Tájékoztatásul jelezzük, hogy Szentes Város Önkormányzata (az ebösszeírás adatai alapján) jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, egyetlen célja a törvényi előírásnak megfelelő nyilvántartás létrehozása, mely alapján az állat tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint az ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása a célja.

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján illetve letölthetők a www.szentes.hu honlapról, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Ebösszeíró adatlap

Verzió:
Fájl mérete: Letöltések száma: 1008

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján kihelyezett gyűjtődobozba.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának végső határideje: 2021. szeptember 30.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magánállatorvosnál megjelöltetni.

Amennyiben Szentes város közigazgatási területén nem tart ebet, illetve nincs a tulajdonában eb, ezt az adatlapot nem kell kitöltenie!

(A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. §, 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 42/B. § előírásai szerint)

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal