Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dr. Berente László kapta az idei Bugyi István emlékérmet

Dr. Berente László kapta az idei Bugyi István emlékérmet
Dr. Berente László kapta az idei Bugyi István emlékérmet

Az idei évben január 27-én adták át a Bugyi István Emlékérmet és ismerték el több egészségügyi szakember munkáját a Dr. Bugyi István Kórházban. 2010-ben a Bugyi István Emlékérmet Dr. Berente László neurológus főorvosnak ítélte oda az Intézmény Tudományos Bizottsága.

Az ünnepi tudományos ülésen elismerték Dr. Papp Zoltán sebész főorvos hosszú évek alatt végzett kiemelkedő gyógyító és tudományos munkásságát, Dr. Tóth Erika neurológus szakorvos 2009. évi tudományos munkásságát, illetve Szendi-Horváth Krisztina gyógytornász 2009. évi szakdolgozói tudományos munkásságát is.
A szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban dr. Gyenes Ágota orvos-igazgató köszöntötte a megjelenteket. Szavaiban kitért arra, hogy a Dr. Bugyi István Kórház életében évről-évre a legfontosabb, visszatérő esemény a Bugyi István Emlékérem átadása, melyet immár 23. alkalommal ítélt oda a Tudományos Bizottság a Kórház egy olyan orvosának, aki évek óta lelkiismeretesen gyógyítja a betegeket, s a tudományos munkásságával is kiemelkedő eredményeket ért el. Dr. Berente László tevékenyen részt vállalt abban, hogy a szentesi kórház 1992-től stroke központként működik.