Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DÉMÁSZ vs. fagallyazás

DÉMÁSZ vs. fagallyazás
DÉMÁSZ vs. fagallyazás

Láncfűrésszel “felfegyverkezett” áramszolgáltató “szakemberek” fogják a következő hetekben végigjárni Szentes utcáit és a rendeletben meghatározott biztonsági övezetet ellenőrzik a villanyvezetékek és a fák (bokrok) lombja között. Ha az ingatlan tulajdonosa nem végzi el a fametszést (gallyazást), akkor azt megteszik ők csak lehet, hogy egy kicsit bruttósítva (azaz hogy ők jobban is mint kéne), hogy ne kelljen minden évben metszeni a fákat.

Ha az ingatlan tulajdonosa akarja ezt elvégezni, akkor a felhívásban olvasható, hogy az INGYENES feszültségmentesítést: 06-40-82-22-82/7. menüpont alatt kérheti a munkálatok idejére. Áramtalanítás (feszültségmentesítés) nélkül életveszélyes a fametszés!!!

EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. felhívása:

Tisztelt Lakosság!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a villamosmű biztonsági övezetéről szóló 122/2004 (X. 15.) GKM-rendelet szerint a biztonsági övezetben az ingatlan tulajdonosának kell elvégeznie a fák és bokrok metszését. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa végzi el a fagallyazást, elkerülheti a komolyabb csonkítást és a növényzet jelentős ritkítását.

Amennyiben valaki eleget tesz kötelességének, az alábbi számon kérheti az INGYENES feszültségmentesítést: 06-40-82-22-82/7. menüpont.

Nagyon fontos, hogy senki ne végezze el a munkálatokat feszültségmentesítés nélkül, az így keletkező balesetekért és károkért az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. nem vállal felelősséget.

Amennyiben nem végzi el az ingatlantulajdonos a fagallyazást, az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. jogosult a munkálatok elvégzésére.

Ebben az esetben az ingatlan tulajdonosának el kell fogadnia, és tűrni kell a Kft. által végzett munka milyenségét, minőségét.

Azok számára, akik maguk végzik el a gallyazást, a Városellátó Intézmény ingyenesen elszállítja a gallyakat, ha kötegelve a közlekedő út mellé helyezik.

A kötegelésnél az alábbi szempontokat kérjük alkalmazni:

  • – a lenyesett fagallyakat 1-1,2 méteres darabokra vágva legyenek szívesek összekötegelni
  • – a kötegeket kezelhető méretűre készítsék el
  • – a közlekedő út mellett úgy helyezzék el, hogy a forgalmat ne akadályozza

Bővebb információért: www.edfdemaszhalozat.hu