Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dél-alföldi Innovációs Díjra lehet pályázni

Dél-alföldi Innovációs Díj alapítását határozták el Szegeden

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái) elhatározták, hogy a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében díjat alapítanak. A díj alapításához szükséges anyagi fedezetet a régió kamarái, vállalkozásai finanszírozzák, valamint pályázati forrásokat is kívánnak bevonni.

Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

A fent nevezett szervezetek képviselőiből formálódó szakmai kuratórium innovációs díjakkal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2010. szeptember 30.-ig beérkezett pályamunkákat. Az elbírálás határideje október 30. Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2010. november 3.-án 11 órakor kerül sor a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) .

A kuratórium döntéseinek előkészítését BIOPOLISZ Szegedi Innovációs Szolgáltató Kft. szakmai tanácsaival segíti.
A pályázattal kapcsolatos információk az MTA SZAB honlapján megtalálhatók: http://www2.u-szeged.hu/szab/palyazatok/del-alfoeldi-innovacios-dij