Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bese László munkássága

Meghívó
Meghívó

2011. január 21-én mutatják be a Szentesi Múzeum Füzetei sorozatnak ötödik darabját a Koszta József Múzeumban. Ez a múzeumi füzet Bese László munkásságát és életútját igyekszik megörökíteni.

„Az elmúlt években a szentesi feketekerámia több alkalommal is a figyelem középpontjába került, amelynek apropóját az az örömteli esemény szolgáltatta, hogy Bese László többszöri felterjesztést követően megkapta a Népművészet Mestere címet. Az elismerés nemcsak az életmű méltó megbecsüléseként fogható fel, hanem azoknak az iparosoknak a tevékenysége előtt is tisztelgés, akik az 1880-as évektől kezdve tökélyre fejlesztették a díszedények gyártását” – írja bevezetőjében Mód László. A szerző röviden bemutatja a szentesi fazekasság előzményeit is, majd felvázolja Bese László életútját a többórányi magnószalagra rögzített interjú segítségével.
A 16 órakor kezdődő esemény után „Képek Bese László munkásságáról” című időszaki kiállítás nyílik meg a múzeum különtermében, melyet 2011. február 18-ig tekinthetnek meg a múzeum nyitva tartási idejében.
Az új füzetet honlapunkon keresztül is megrendelheti az alábbi linken: https://www.szentes.hu/?page_id=3393