Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Aláírták a Starter alapítvány alapító okíratát

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qRBMAXSLzHU]

Nyolc testvérvárosból mintegy 300 külföldi vendég érkezett a hétvégén Szentesre.

Szombaton írta alá Szentes, valamint a szerbiai Bácskatopolya, a romániai Újszentes, a lengyel Skierniewice és a német Sankt Augustin polgármestere azt az okiratot, amellyel – 5 ezer euró alaptőkével – létrehozták a gazdaságélénkítést szolgáló Starter alapítványt.

Jelen volt a rendezvényen az izraeli Hof Asquelo, az oroszországi Kolumna járás, a szlovákiai Bodrogszentes képviselője, illetve bár nem tudott jelen lenni, de magával vitte a szerződést a finnországi Kaarina polgármestere is.

Aláírták a Starter alapítvány alapító okíratát
Aláírták a Starter alapítvány alapító okíratát

A Starter nevű alapítvány közös érdekű kutatási, fejlesztési, üzleti, vállalkozási együttműködéseket támogat, ösztöndíjakat adományoz, települések vállalkozásait ismertető, fejlesztő konzultációkat szervez.

Az alapítványhoz további települések, illetve vállalatok csatlakozhatnak a jövőben, ha a megfogalmazott célok eléréséhez anyagi eszközök, vagyontárgyak juttatásával, vagy pénzbefizetéssel hozzájárulnak és az alapító okirat rendelkezéseit elfogadják. A testvérvárosok a hétvégén színes kulturális programmal mutatkoztak be az érdeklődőknek.