Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A nyáron ebösszeírás Szentesen

A nyáron ebösszeírás
A nyáron ebösszeírás

Tisztelt szentesi ebtartók!

Szentes város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2014. július 01. – 2014. augusztus 31. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás  során az ebtartóknak minden kutyájára vonatkozóan egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírást az önkormányzat által meghatalmazott diákok végzik, ezért kérjük a tisztelt lakosságot, támogassák és segítsék a diákok munkáját.

Szentes Város Önkormányzata jelenleg nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, egyetlen célja a törvényi előírásnak megfelelő nyilvántartás létrehozása.

Felhívjuk egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

–   jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a transzponderrel még nem rendelkező ebeket  szíveskedjenek magánállatorvosnál megjelöltetni az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt.

–   Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Ebösszeíró adatlap 2014 --> Fájl mérete: Letöltések száma: 1061
(A kérdőívet ebenként kérjük kitölteni!)