Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ – SZENTESNEK

A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ - SZENTESNEK
A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ - SZENTESNEK

A Zöld városáért – kategóriában díjazták városunkat

A City Hungary Program része a 2013-ban alapított “A Holnap városáért díj” melynek ünnepélyes díjátadójára 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megye Önkormányzat dísztermében került sor.

Szentes a “Zöld városáért” kategóriában pályázott – tudtuk meg Torday Henriettától az önkormányzat turisztikai és idegenforgalmi referensétől. A kategóriának szakmai anyagát Baloghné Berezvai Csilla főkertésszel együtt készítették, melyet a független szakmai bizottság kiemelkedőnek tartott és A Holnap városáért díjjal jutalmazta.

A City Hungary Program része a 2013-ban alapított “Holnap városáért díj” melynek ünnepélyes díjátadójára 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megye Önkormányzat dísztermében került sor.

Az alulról jövő kezdeményezés 4 különböző kategóriában értékeli a pályázatokat a fenntartható magyar városokért jegyében:
a.) A Fenntartható Városáért
b.) A Zöld városáért (külön önkormányzatok, külön cégek)
c.) Üzlet a városért
d.) A Művészet, a Kultúra, az Örökség megőrzéséért kategóriában.

Így a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek érdekében történik a magasabb életminőség elérése. A Holnap városáért Díj e helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! Értékeinkre, munkánkra büszkék lehetünk, s erősségeinkre építkezve tudjunk továbbfejlődni – mondta dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, korábbi nemzeti erőforrás miniszter beszédében

Takács Júlia a Holnap Városáért díj alapítója elmondta, hogy 52 pályamű érkezett, melyek között városok és cégek neveztek a kitüntető címekre melyek közül 19-en kapnak elismerést ebben az évben.

Szentes a “Zöld városáért” kategóriában pályázott – tudtuk meg Torday Henriettától az önkormányzat turisztikai és idegenforgalmi referensétől. A kategóriának szakmai anyagát Baloghné Berezvai Csilla főkertésszel együtt készítették, melyet a független szakmai bizottság (Dr. Bardóczi Sándor, dr. Gergely Erzsébet, Dr. Némethy Sándor, Pásztor Erika Katalina, Sallai Róbert Benedek, Dr. Szűcs Ervin és Takács Júlia) kiemelkedőnek tartott. Takács Júlia a Holnap Városáért díj alapítója kiemelte, hogy a geotermia felhasználása egyedülálló városunkban, nem csak országos viszonylatban, hanem európai szinten. A környezetünk védelme és a Kurca-völgye rehabilitációs program is megerősítette, hogy Szentes az elmúlt évi tevékenységével kiérdemelje A Holnap városáért Díj 2015 elismerést a Zöld város kategóriában.

A Holnap városáért Díj 2015 védjegyhasználatára jogosultak, a Díj nyertesei a Fenntartható városért, Zöld városért és a Művészet, Kultúra, Örökség megőrzéséért kategóriában.

A díjat dr. Gergely Erzsébet, a Fenntartható fejlődés bizottságának elnökének szakértője Szirbik Imre, polgármester úrnak adta át 2016. január 21-ei díjkiosztón.