Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

16. Városi Farsang II. Interaktív Gyermek Expó

16. Városi Farsang II. Interaktív Gyermek Expó
OCHO MACHO elő koncert a Városi Farsangon

A karneválnak a maskarázás az egyik alapja, hogy kibújjunk a szürke hétköznapokból. Az ember szeret belebújni egy másik világba egy másik arcba egy másik öltözetben egy kicsit másnak lenni mint amit ezek a téli napok jelentene – mondta Szirbik Imre polgármester a 2018. február 15-én megrendezett sajtótájákoztatón, ahol ismertették a 2. Interaktív Gyermek Expo és 16. Városi Farsang programját.

16 esztendeje, hogy az a karnevál amit kitaláltak működik és valóban az volt a cél két évvel ezelőtt, hogy indítsunk valami mást hisz minden rendezvény egy idő után még ha a legjobb is, megszokottá válik. Szóval a ráncfelvarrás már időszerű volt, és a két programnak az együttes folyamánya remélem hogy nagyon sok Szentesen élő kicsinek és örökifjúnak is jó szórakozást fog nyújtani – zárta gondolatait a polgármester.

Farsangi hagyományokra épül idén is a 16 Városi Farsang és ebben a szezonban már a második Interaktív Gyermek Expo és Maszkabál kerül megrendezésre február 24 én. A farsang ahogy az elmúlt években délelőtt 9:00 órakor indul az óvodások fellépésével. Minden óvodából jelentkezett már egy-egy csoport. Nagy szeretettel készülnek az óvónők is és a gyerekek is a városi rendezvényre. 9-től 11:00-ig tartó program után a PomPom együttes koncertje várja a gyerekeket. Természetesen közben lesz eredményhirdetés is a résztvevő csoportok. Hogy ne csak azok a szülők és gyerekek érezzék jól magukat akik a színpadon szerepelnek a többieknek, a többi érdeklődőknek Interaktív Expo-t tartunk ahol szentesi cégek, civil szervezetek, intézmények fognak bemutatkozni. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok apuka megőrzőt is működtet majd idén is, mert tavaly nagy sikere volt. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi tanácsokat osztogatnak gyerekeknek felnőtteknek, de kitelepül még a Vadnyugati Város a Toyota Kovács, a Zenével a rákos gyermekekért Alapítvány is, ahol hangszerekkel lehet megismerkedni. Az Esély a Mosolyra Alapítvány jóvoltából palacsinta sütés lesz és mindenki megkóstolhatja palacsintájukat. Lesz még Misi Mókus népi játszótere, és meglepetés szuperhősök is érkeznek majd.

A délelőtti program és a Pom Pom együttes koncertje után a nagyobbak farsangja kerül megrendezésre ahol az általános iskolásokat várjuk szereplésre. Lehet még jelentkezni az egyéni jelmezversenyre is! Várjuk még munkahelyek jelentkezését baráti társaságokat, hogy megkaphassák a jelmezverseny elég komoly díjazását.

Ha a lejátszás megkezdődött, és semmilyen hangja sincs, először ellenőrizd a lejátszó beállításait (a lejátszó kezelőfelületén a jobb alsó sarokban található csúszka segítségével beállíthatod a kívánt hangerősséget, a kis ikonra kattintva pedig elnémíthatod teljesen).

Délután fél öttől várunk mindenkit a zenés táncos felvonulásra ahol a város lakói együtt vonulnak az Ifjúsági Parkban ahol polgármester úr meggyújtja a tüzet és reményeink szerint ezzel el is üzzük a telet.

Este újra kinyitja kapuit a sportcsarnok 18:00 órakor. Este fellépnek a Kelet Lányai hastánc együttes akik megadják az alaphangulatot az estéhez, utána a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány csoportja Csodálatos világ című koncertjükkel Seres Antal alapító vezetésével. Az est sztárvendége az OCHO MACHO együttes lesz, akik élőkoncertet adnak.Várunk mindenkit szeretettel! – tájékoztatott a részletekről Hajós Viktória főszervező.