Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Új csarnokban folytatódik a munka

Tejszolg Szentes Kft
Tejszolg Szentes Kft

2011. január 28-án pályázati fejlesztés révén megvalósult új üzemcsarnokot avattak a Tejszolg-Szentes Kft. nagynyomási telephelyén. A Tejszolg Szentes Kft élelmiszer-,vegy- és gyógyszeripari berendezéseket és tartályokat gyárt. Az 1996-ban alakult KFT a DAOP 1.1.1/E-2009 elnevezésű telephely fejlesztési pályázat segítségével korszerű telephelyet épített a Barizber KFT kivitelezésében.

A beruházás lényege a tartályok méretében is növekedő gyártási lehetőség és a komplexitás.

Tejszolg Szentes Kft
Tejszolg Szentes Kft

1300 nm alapterületen, az emeleti irodai és szociális résszel együtt 1600 nm hasznos terület épült fel. A fejlesztés eredményeként korszerű körülmények közé került az összes üzemrész. Munkahely teremtéssel is jár a változás, jelenleg 33 fő dolgozik a vállalkozásnál és a közeljövőben 2 fővel bővülhet a létszám. A hagyományos tejipari szolgáltató tevékenység a teljes bevétel mintegy 10%-át teszi ki. Mára a magas minőségi feltételeknek megfelelő tartály és gépgyártás jelenti a fő tevékenységet. Ezt egészíti ki a rozsdamentes rendszerek technológiai csőszerelése. A hazai és külföldi csúcstechnológiát használó feldolgozó üzemek mostantól beruházásaik valamennyi szükséges elemét egy helyen, a Tejszolgnál, rendelhetik meg. Az új, magasabb és szélesebb épületben több híddaru segítségével 11 méter magas és 5 méter széles rozsdamentes acélműtárgyak is gyárthatóak. Az új megrendelések között már szerepel 10 tonnás és 100 köbméteres tartály gyártása is.

Szabó Imre a Tejszolg-Szentes KFT ügyvezetője 2011. január 28-án családias ünnepség keretében köszönte meg a dolgozók eddigi áldozatos munkáját. Elmondta, hogy kiváló együttműködést volt tapasztalható a kivitelező Barizber KFt-vel és megköszönte a város szakigazgatási szerveinek gyors és támogató közreműködését.