Hírlevél - 2014. Június 12     
 
 

Üdvözöljük Látogató, a Szentes Tourinfo hírlevelén!

Először is köszönjük, hogy feliratkozott a Szentes Tourinfo oldal hírlevelére! Nem fogjuk bombázni leveleinkkel, mert nem az a célunk, hogy leiratkozzon róla, hanem ellenkezőleg. A hírlevélben szentesi híreket, ajánlatokat, programokat adunk közre, hogy le ne maradjon semmiről. A weblapot nem sűrűn nézi az ember, de az e-maileket mindig elolvassa, így ne vegye tolakodásnak, ha 1-2 havonta zavarjuk Önt! Higgye el, megéri olvasni, mert érdekes és fontos információkat kap városunkról.

Nyáron újra Szabadtéri Színház

Hamarosan megnyitja kapuját a Nyári Szabadtéri Színház Szentesen. A programsorozatnak idén is a Kossuth téren álló, impozánsan felújított Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvara ad otthont. A Szentesi Művelődési Központ szervezésében az idén 13 kulturális program lesz látogatható, közöttük könnyű- és népzenei koncertek, musical, vígjáték és nagyszínházi színdarab.

Bővebben...

Indul az éjszakai fürdőzés az Üdülőközpontban

Újra itt a nyár, indul a szezon az Üdülőközpontban és startol az éjszaki fürdőzés is. Péntekenként 19 órától újra Plázs, azaz a Szentes TV nyáresti szórakoztató műsora péntekenként élőben a Szentesi Üdülőközpontból.

Bővebben...

Héliumos ballon is lesz a Kalandparkban

Az országban egyedülálló attrakció is megérkezett a Kurca-part Kalandparkba, így minden készen áll a június 1-jei startra. A 32 méter kerületű héliumos ballonnal maximális biztonságban emelkedhetünk fel 100 méter magasságig, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk.

Bővebben...

IV. Szentesi Szárnyas Napok

Június 20-22. között ismét Szentes lesz a gasztronómiai és a sör fővárosa! Ezen a három napon számtalan program, finomabbnál finomabb ételek, és kiváló házi sörfőzdék remekei várják majd a látogatókat.

Bővebben...

 


Szentesikumok

Szentes életében meghatározó a napfényben és a termálvízben való gazdagság. A termálvízfűtésre alapozott kertészet az ország legnagyobb egybefüggő üvegházi és fóliás kertészeteként ismert. A 14 termálkút vizével fűtött 23 ha üvegházi felületen, 23 ha fűtött, 40 ha fűtés nélküli fólia sátorban és 50 ha szabadföldi területen állítanak elő étkezési paprikafajtákat, paradicsomot, uborkát, káposztaféléket, kínai kelt.

A Szentesen termesztett zöldségek íze egyedülálló. A növények kiemelkedő vitamintartalmának képződéséhez hozzájárul a Dél-Alföld különleges éghajlati adottsága, a magas napfényes óraszám, a természetes vizek magas ásványianyag-tartalma.

Ennek megfelelően Szentes gasztronómiája is sok egyedi elemet hordoz. Számos olyan étel készül itt, amely más városokban nem is ismert. Ilyen étel például a búzacsírából sütött különlegesség a csíramálé. Számos zöldség és gyümölcsfajta fűződik a városhoz, melyekből nyolc elnyerte a Hungarikum megtisztelő címet: Szentesi karalábé, Szentesi kosszarvú paprika, Szentesi étkezési fehér paprika, Szentesi fejes fehér káposzta, Szentesi hónapos retek, Szentesi paradicsompaprika, Szentesi rózsavirágú naspolya, Szentesi vöröskáposzta.

A szentesi feketekerámia a város nevezetessége. Az alföldön többfelé készített különleges fazekas terméket Szentesen az előállítási technológiára utalva szemléletes módon „füstbefolytottnak” nevezik. Az edények kiégetésére szolgáló katlan méhkas alakú építmény, amelyet földhányással vesznek körül. Amikor az edények vörösen izzanak, a kemence összes nyílását lezárják, a tüzet elfojtják. Az ennek következtében lejátszódó kémiai folyamattól nyeri el a felület végül jellegzetes fekete színét.

 

 


 
     
 
  message