A projekt azonosítója: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2022-02501

A megítélt támogatás összege: 8 millió Ft

 

Szentesték

Szentesen közéleti rendezvénysorozat szervezése, lebonyolítása volt a cél, tájékoztató, ismeretszerző céllal, amely napjaink aktuális kérdéseit segíti érthetővé tenni, jelen esetben azt, hogy mennyire fontos a település életében egy több generációs rendezvény szervezése, amellyel a lakosság több generációját is meg tudjuk szólítani, így a térségben élők köz életi, szellemi és lelki megújulását frissítjük. A kulturális élet felpezsdítése által fontos cél volt, hogy lelassuljon a város elöregedése, és az értelmiségi réteg felzárkózzon a jelen kor kihívásaihoz.

A rendezvénysorozatot 30 fő részvételével terveztük megvalósítani, azonban ennél lényegesen több embert sikerült bevonnunk.

Az eddig lebonyolított közéleti „Szentesték” vendégei olyan helyi ismert és elismert emberek (hivatali vezetők, képviselők, intézményvezetők stb.) akik nemcsak hivatásukról, életükről, terveikről beszélnek, hanem olyan témákról is, amelyek napjainkban aktuális társadalmi kérdéseivel foglalkozik és hogy a fiatalabb generáció se unatkozzon nekik zenés programokkal színesítettük az estét, a felnőtt résztvevők együttes örömére.

Az első rendezvényen összesen 49 fő vett részt, vegyes korcsoport volt jellemző.

Az előadók egy kötetlen beszélgetés keretében a települést érintő helyzetről beszélgetést kezdeményeztek - bevonva a résztvevőket, így közös gondolkodást kezdeményeztek.

Az esemény nem várt sikereket és számos pozitív visszhangot kapott, amely megerősített tevékenységünk fontosságát, és azt, hogy ezzel a projekttel igenis hozzájárulhatunk a kulturális élet felpezsdítéséhez, ezáltal lelassulhat a város elöregedése, illetve erősödik az értelmiségi réteg felzárkózása a jelenkor kihívásaihoz.

 

A második rendezvényen összesen 54 fő vett részt, vegyes korcsoport volt jellemző.

A harmadik rendezvényen összesen 48 fő vett részt, vegyes korcsoport volt jellemző

 

Összességében a tervezettnél több személy vett részt a rendezvényen, amely abszolút sikernek tekinthető.

 

 

2022. december 7.

2022. december 8.

2022. december 9.

2023. május 24.
Fogyatékkal élők közéleti beilleszkedése Szentesen előadás, vitaest

2023. május 25. Értelmiségiek megítélése Férfiszemmel

2023. június 2. Az elmúlt 55 év Dóczi Jusztina újságíró szemével

2023. június 5. Író és olvasó találkozása, szellemi megújulás Szentesen

2023. június 20. DIGITÁLIS MÚLTUNK, RÉGI KORUNK ÖKOLÁBNYOMAI