Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tokácsli Galéria

  • Cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 5. I. em.
  • Tel.: 06-30/756-6084
  • Nyitva tartás:
    • hétfő: szünnap
    • keddtől péntekig: 9-13 és 15-17 óráig
    • szombaton: 9-13 óráig

A Szentesi Galéria 1974. április 4-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, szentesi illetve Szentesről elszármazott művészek kiállításával: Arató János, Csúcs Ferenc, Göbölyös Gyula, Sinorós Sz. György, Tokácsli Lajos, Zsille Győző.
Az ország egyik olyan kiállító terméről van szó, amely kifejezetten ezzel a céllal épült, így megvilágítása és elhelyezkedése kiválóan alkalmas a képzőművészeti értékek bemutatására. Évente 11 kiállításra kerül sor, amelyek mind színvonalasak, országos érdeklődésre is számot tarthatnak. Többek között olyan nagy művészek állítottak itt ki, mint Derkovits Gyula, Tornyai János, Endre Béla, Koszta József, Gadányi Jenő a teljesség igénye nélkül.
A kortárs alkotók közül pl.: Csete Ildikó, Kő Pál, Dienes Gábor, Szántó Piroska művei voltak láthatók, de még sokáig folytathatnánk a sort. Jó a kapcsolat a különböző művészi szerveződésekkel pl.: a Vízfestők Társaságával, a Magyar Művészeti Műhellyel, a különböző művésztelepekkel pl.: a makóival, a diósgyőrivel, a barcsival.
Minden évben egyszer sor kerül néprajzi kiállításra is. Gondot fordítanak arra is, hogy szentesi és Szentesről elszármazott művészek évente bemutatkozhassanak a Galériában.
Kétévente kerül megrendezésre az Országos Aktfotókiállítás, ami szintén szentesi kezdeményezésre indult el. Ehhez hasonló a dél-alföldi régiót összefogó Aföldi Fotószalon.
A Galéria kistermében inkább a történelmi évfordulóknak, aktualitásoknak megfelelő kiállítások kapnak helyet.