Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ

Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ
Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ
  • Cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 1.
  • Tel.: 0630/75-66-096

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ a Dél- Alföldi Régióban , Csongrád megye harmadik legnépesebb városában, Szentesen található.

A volt vármegyeháza szépen felújított klasszicista épületének központi, főtéri szárnyában ma Konferencia és Kulturális Központ működik. A megyegyűléseknek egykor helyet adó 270 m2-es díszteremhez jobbról és balról csatlakozó, egyenként 88 m2 alapterületű kisebb termek mellett az egykori – 80 m2 alapterületű – karzat is alkalmas önálló programok megrendezésére.

A 45 x 28 m-es zárt udvar nyári programok, szabadtéri színházi előadások ideális helyszíne lehet.
A Konferencia és Kulturális Központ igényes megjelenésének és felszereltségének köszönhetően kiválóan alkalmas konferenciák, szakmai tanácskozások, képzések, tréningek, vállalati-, családi rendezvények, esküvők, bálok, fogadások, különféle kulturális események és szabadtéri programok megrendezésére. Szentes vendégszerető város.
Kellemes környezet, számos szabadidős és sportolási lehetőséggel, gazdag kulturális programkínálattal várja az ide látogatókat.

Megközelíthetőség
A Konferencia Központ gépkocsival gyorsan és könnyen megközelíthető. Budapesttől való távolsága 137 km. Szentest és térségét közúton Budapest irányából az M5-ös autópályán, ill. az E5-ös főközlekedési úton, majd az autópálya kiskunfélegyházi leágazásától a 451-es úton érhetjük el.

Szolgáltatások
Szentes központjában a felújított volt Vármegyeháza épületében exkluzív termek adottsága révén konferenciák, szakmai tanácskozások, továbbképzések, tréningek, vállalati-, családi rendezvények, esküvők, bálok, állófogadások ideális helyszínei, ahol rendelkezésre áll a rendezvényekhez szükséges összes infrastruktúra.
A jól felszerelt termek nagy befogadóképességgel rendelkeznek és igény szerint alakíthatóak. A természetes környezet és a szabadidős programok választéka számos lehetőséget kínál arra, hogy a szakmai munka végeztével a résztvevők a lehető legkellemesebben lazíthassanak.

Bérelhető termek:

Terem méret U-alak Iskolapadszerű elrendezés széksoros körasztalos állófogadás
Díszterem  11,79 x 23 m  – 150 fő 250 fő 180 fő 200 fő
Vörös-terem  5,97 x 14,79 m 45 fő 40 fő 70 fő 70 fő 100 fő
Zöld-terem  5,97 x 14,79 m 45 fő 40 fő 70 fő 70 fő 100 fő
Galéria  5,97 x 14,79 m 45 fő 40 fő 70 fő 70 fő 100 fő
Udvar 45 x 28 m

Díszterem
Teljes egészében a Kossuth térre néző, minden technikai igényt kielégítő terem. Méreteiből adódóan, nagyobb létszámú konferenciák, előadások, bálok, esküvők lebonyolítására kiválóan alkalmas. Természetes fénnyel megvilágított, illetve sötétíthető is. Az elrendezési módok nagyon jól variálhatók ebben a tág légterű teremben.

Vörös terem
A Díszteremhez kapcsolódik, kiegészítő egységként is alkalmas, de önállóan is jól értékesíthető különböző vetítéses előadásokra, vizsgákra, oktatásokra, bemutatókra, sajtótájékoztatókra, állófogadásokra, tréningekre. Közvetlenül a konferenciaterem mellett kialakított, azzal összenyitható, de külön bejárattal ellátott szekcióterem. Természetes fénnyel megvilágított, de sötétíthető is. Előadással nem egybekötött hivatalos megbeszélés esetén teljesen ideális, mert oldja a nagyon szigorú munkarend hangulatát. Az akusztika kiválósága nem követeli meg a hangosítást.

Zöld terem
Funkcióit tekintve, megegyezik a Vörös teremmel.

Technikai lehetőségek:

  • tolmácsrendszer, konferencia rendszer, szavazórendszer;
  • hangosítás a termekben és az udvaron;
  • mobil és állványos mikrofonok;
  • írásvetítő, projektor, vetítővászon, flip-chart;
  • video-rendszer (video-átjátszás teremből terembe)
  • nyomtatás, fólianyomtatás, fénymásolás, telefax;
  • számítógép, internet kapcsolat;