Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sétarepülés

Szentesi Repülőklub

Berekhát 45.

+36-20/452-2533

www.szentesirepklub.atw.hu

Ha szép időben a 45-ös főút Szenteshez közeli szakaszán jársz, ott ahol a TV-torony magasodik, és az elkerülő út csatlakozik utadhoz, és kinézel autód ablakán, fel- és leszálló sárga és fehér gépekre lehetsz figyelmes, amelyek néha “teljesen érthetetlen módon” köröznek, és fennmaradnak a magasban. Mi vagyunk azok, a szentesi repülősök. Mi, akik nemcsak a földről szemléljük a lentről hatalmasnak tűnő TV-tornyot, mi, akik már belekóstoltunk az imádott bárányfelhőkbe, és mi, akik a hétvégéinket és nyári szabadságunkat is örömmel áldozzuk fel néhány órányi repülésért.

A régmúltban gyökerező, nagy hagyományokon alapuló szentesi repülés hosszú kényszerszünet után, 1993-ban szerveződött újjá. A Szentesi Repülőklubot életre hívó lelkes alapítókat az a nemes cél vezette, hogy a térségben az érdeklődők részére megteremtsék a sportrepülés lehetőségét. Áldozatos, társadalmi összefogással segített munkájukra az 1993. június 19-én szervezett nagyszabású repülőnap és hangáravató tette fel a koronát, amelyen szentesiek ezreivel ünnepelhették együtt a repülés diadalát.

A Szentesi Repülőklub ezen jeles dátumtól kezdve kisebb-nagyobb intenzitással, de folyamatosan működik. Tagjainknak azóta is hitvallása, hogy minél több emberrel, minél több fiatallal ismertessük és szeretessük meg a számunkra legkivételesebb élményt, a repülést.

A Szentesi Repülőklub aktív tagjainak száma eléri a 30 főt. A klub gerincét a sportrepülés egyik legkevésbé költséges, ugyanakkor legszebb vállfaját űzők, a vitorlázórepülők adják, de emellett vannak motoros-vitorlázó és sárkányrepülőink, illetve modellezőink is. Repterünk Szentestől délre 5 km-re, közvetlenül a 45-ös főút mellett fekszik. A klub 8 vitorlázógéppel és egy motoros-vitorlázógéppel rendelkezik.

Szolgáltatások:

1. Vitorlázórepülő pilótaképzés

Szeretettel várjuk mindazon vállalkozó kedvű Hölgyek és Urak (nemcsak fiatalok) jelentkezését, akik szívesen elsajátítanák a vitorlázórepülés művészetét. A tanfolyam már 15 éves kortól megkezdhető és egy jogosítvány árából finanszírozható.

2. Sétarepültetés

Mindazok jelentkezését várjuk, akik szeretnék kipróbálni a vitorlázó vagy a motoros repülést. Telefonon, vagy e-mailben való előzetes egyeztetéssel. Tapasztalt oktatóink kalauzolásával, kétüléses R-26 Góbé vitorlázó és SF-25 Falke motoros-vitorlázógépekkel kóstolhatsz bele a levegőbe.

3. Rendezvényszervezés

Sok szeretettel látjuk vendégül azon családokat, vállalkozásokat, baráti társaságokat, akik a hétvégi összejövetelt, rendezvényt, grill party-t az eddig megszokottól eltérően a szentesi repülőtéren képzelik el megtartani. A rendezvény napján vállaljuk egész napos kedvezményes sétarepülési lehetőség biztosítását mind vitorlázó, mind motoros-vitorlázó repülőgépen. Bográcsozáshoz, grillezéshez, szalonna- és rablóhús-sütéshez felszerelést, evőeszközöket, tábortüzet, kellemes társaságot és jó hangulatot biztosítunk.

Bővebb információért keresd honlapunkat!