Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Lovaglás, lovaskocsizás, lovasterápia

Szent László Lovas Sport Klub

6600, Szentes, Szent László 5.

Elnök: Babinszky Zsuzsanna

+36-30/852-2660, +36-63/313-600

babinszky@vipmail.hu

www.szentlaszlo-lovasklub.hu

A Szent László Lovas Sport Klub 1994-ben alakult,  sportolók, tenyésztők és a lovassportok iránt érdeklődők kezdeményezésére. A természet ölelésében díjlovas pálya, berendezett díjugrató pálya, valamint fedett lovarda várja a lovas sport és a szabadidős lovaglás szerelmeseit. Pályáikat folyamatosan korszerűsítik.

Lovas foglalkozásaik egyre népszerűbbek mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében. A díjlovas és egyéb lovas edzéseken kívül szombatonként Lovasiskola fogadja a látogatókat, ahol a lovagláson kívül a lóval való bánásmód, a ló ápolása, felszerelése és minden más lovakkal való feladat gyakorlati-elméleti oktatása átfogó ismereteket eredményez. Iskolalovaik mind versenymúlttal rendelkező lovak, rendszeresen a klub lovasai, versenyzői is lovagolják őket.

A lovas oktatás mellett a klub fő tevékenységei közé tartozik a ló-lovas párosok versenyre való felkészítése. A klub 2001 óta évente több alkalommal szervez díjlovagló versenyeket, megyei bajnokságokat, szabadidős versenyeket. A rendezvények alkalmával bemutatókkal, csoportok számára bemutatóval egybekötött lovaglási lehetőséggel várják a látogatókat. Mindemellett lehetőség van lovak bértartására, boxok bérlésére, teljes körű lovas szolgáltatással.

A klub által szervezett fakultatív programok között nagyon népszerű a közelben található Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Cserebökénybe szervezett kirándulás, ahol a puszta érintetlen szépsége, egyedi madárvilága fogadja a látogatókat. Lehetőség van sétakocsizás keretében, lovaskísérettel egész napot eltölteni a puszta lenyűgöző világában.

A szolgáltatások köre hamarosan közös vagy választható kutyás-lovas foglalkozásokkal, állatokkal való kommunikációs technikák oktatásával, terápiás foglalkozásokkal, speciális kutyakiképzéssel bővül.

A foglalkozásokra, programokra előzetes bejelentkezés szükséges: +36-30/852-2660.

Bővebb információk a honlapon.

IC Ranch Westernlovas Egyesület-Szentes

6600, Szentes, Alsórét 178.

Információ: Istenes Csilla

+36-30/995-66-55

icranch@icranch.hu

www.icranch.hu

Az IC Ranch Szentes határában, a Tisza-parttól néhány száz méterre épült. Az egyesület több éve végez aktív lovasturisztikai szolgáltatásokat, melyek között egyaránt megtalálható a lovagoltatás, lovasoktatás (kezdők és haladó lovasok oktatása, gyermekek és kezdők futószárazása), a western lovaglás elsajátítása, gyermek és felnőtt lovas táborok, tanfolyamok, oktató kurzusok és lovasbemutatók. E szolgáltatások infrastrukturális hátterét 2 db nyitott homokos talajú, bekerített lovarda, boxos istálló, legelőterületek, nyári kifutók és beállók és szociális létesítmények adják. A Ranch mellett folyó Tisza ártere romantikus környezetet kínál a nagyobb tereplovaglások kedvelőinek.

Programkínálat:

„Különleges, nem mindennapi szabadságérzés a nyeregben: westernlovaglás!”

·        a westernlovaglás kipróbálása

·        sétalovaglás terepen

·        bemutató a westernlovaglásról, western lófajtákról

·        bemutató a natural horsemanshipről

·        lósimogató, gyermeklovagoltatás

Családoknak és egyéni lovasoknak, előzetes bejelentkezés alapján.

Bővebb információk a honlapon.

Szentesi Fogathajtó Egyesület

Elnök: Kovács János

+36-30/218-7802

szentesi_fogathajto_egyesulet@freemail.hu

A Szentesi Fogathajtó Egyesület az általuk szervezett hobbi versenyeken kívül elsősorban iskolás, óvodás csoportok, valamint egyéni vendégek kocsikáztatásával foglalkozik. Szolgáltatásaik között nagyon népszerű a hintóbérlés esküvőkre, szerenádokra, a város vagy a környék megtekintéséhez. A megadott telefonszámon előzetes bejelentkezés szükséges!

Az egyesület legújabb tagja a lovastorna csapat, mely 2010-ben alakult. A szárnyait bontogató társaság tagjai között egészen kis gyermekek és fiatal felnőttek is megtalálhatók. A lovastorna remekül fejleszti a mozgáskoordinációt, ritmusérzéket és a szociális beilleszkedést. 4-5 éves kortól bárki számára ajánlott.

Jó Úton-Lóháton Alapítvány

6600, Szentes, Nádas sétány 3.

Kapcsolattartó: Piti Irén

+36-30/544-5777

joutonlohaton@gmail.com

www.jouton-lohaton.hu

A Jó Úton-Lóháton Alapítvány lovasterápiás foglalkozások biztosításával fejleszti a fogyatékos, pszichésen, mentálisan sérült, szocializációs-, valamint tanulási problémával küzdő gyermekeket, fiatalokat. A terápiás programokon képzett lovasterapeuta és segítő irányítja a munkát, foglalkozik a páciensekkel. Ahogy a ló segítő a munkánkban, a sportban és a szabadidős tevékenységben, úgy segítségünkre van a gyógyításban is. Mozgása, teste és lénye a pácienst minden vonatkozásban megszólítja. A lovasterápia olyan komplex fejlesztő módszer, melynek során az erre speciálisan kiképzett ló adottságait hívja segítségül a lovasterapeuta a gyógyításban, megelőzésben, a korrekció és rehabilitáció során. Hat a fizikumra, a pszichére, az idegrendszerre, az érzékelésre, és mivel a ló nem eszköz, hanem aktív, cselekvő társ a folyamatban, hatással van a kapcsolatteremtésre, kommunikációra, a szociális készségekre is. Megtanít együttműködni, alkalmazkodni, s mindemellett hatalmas motivációval bír.