Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teniszpálya

  • Cím: H-6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.
  • Tel: +36-63/400-100 Fax: +36-63/400-100
  • Web: www.udulokozpont-szentes.hu
  • Ügyvezető: Szűcs Szabolcs
Teniszpályák az Üdülőközpontban
Teniszpályák az Üdülőközpontban

A Szentesi Üdülőközpont a festői szépségű Széchenyi liget és a várost átszelő Kurca folyó ölelésében található. Sokrétű és színes kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kínál az ide látogató vendégek részére. Szolgáltatásainkat a természetet kedvelő, nyugodt pihenésre vágyó, de aktív sportolási lehetőségeket is kereső vendégeknek ajánljuk.
Azok számára, akik aktívan szeretnék az idejüket eltölteni, az üdülőközpont területén megszámlálhatatlan sportolási lehetőség kínálkozik. Azon kívül, hogy úszni, csúszdázni tudnak, tenisz, búvárkodás, strandröplabda, vízibicikli, túrakenu és lábtenisz is rendelkezésükre áll. De emellett az egész üdülőközpont gyönyörűen rendezett parkos területén a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő mozgás- és játéklehetőséget.

Városunkban 1897-ben már volt teniszpálya, 1913-tól a Szentesi Torna Egylet (SZTE) keretén belül teniszeztek, az 1920-as években versenyeket is rendeztek. A II. Világháború alatt és után megbénult a teniszélet.

1953-ban 30 fővel megalakult a Pedagógus Fáklya Sportkör. 1954. augusztus 4-én megnyitották a ligeti 3 teniszpályát. A Városi Tanács a Kurca partján helyet jelült ki új pályák és az öltözők megépítésére. Városi összefogással 1959-re megépült 6 teniszpálya és a klubház. Az évek folyamán tovább bővült, jelenleg 15v pálya áll a teniszezők rendelkezésére.

A férfiak 1958-tól, a nők 1961-től vesznek részt az Országos Bajnokság III. vagy OB I. illetve OB I. B osztályaiban folyamatosan a Szentesi Fáklya, majd 1970-től a Szentesi Kinizsi TE szineiben. A Szentesi Kinizsi TE Tenisz Szakosztálya nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik, különböző versenyekre Belgrádból, Bácskatopolyából, Szabadkáról, Zentáról, Palicsról, Sankt Augustinból, Kirchdorfból, Hemstachból érkeznek alkalmanként teniszezők.