Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Művelődési és Ifjúsági Ház

Művelődési és Ifjúsági Ház
Művelődési és Ifjúsági Ház

Az intézmények közül talán a legjobban kihasznált épület az 1980. május 1-je óta működő Művelődési és Ifjúsági Ház. Fiatalok és idősebbek egyaránt szívesen látogatják a különböző rendezvényeket. Minden réteg igényét igyekszünk kielégíteni, ezért a nagy tömegeket mozgató rendezvények mellett (pl.: május 1-i és augusztus 20-ai városi nagyrendezvény) kisebb nézőszámú műsorokat (pl.: humorestek, ismert színészek önálló előadásai, nőnapi gálaműsor) is bemutatunk. Szívesen felkaroljuk a kívülről jövő kezdeményezéseket is, segítünk a szervezésben és a reklámozásban. Szívesen veszik igénybe helyiségeiket vállalkozók, nagyvállalatok, intézmények, pártok, egyéni előadók: előadások, vásárok, kiállítások, termékbemutatók, tanfolyamok, bálok megrendezésére.

A különböző szabadidős tevékenységek színterei a klubok és szakkörök, közel 10 ilyen csoport működik az ifjúsági házban (díszítőművész, fotó, ifjúsági és felnőtt citerazenekar, társkeresők, szívügy klub, számítógépes klub, jóga, kung-fu, képzőművész kör, gyerek klub). A művészeti csoportok nemcsak a maguk kedvtelésére folytatják tevékenységüket, hanem évente több alkalommal a nagyközönség előtt is bemutatkoznak.

Az Arany Páva díjas Pengető Citerazenekar, vagy 2001-ben a Csongrád Megyei Közgyűlés Alkotói Díjat megkapó Szentesi Fotókör tagjai nem csak a Művelődési Központ, hanem az egész város hírnevét öregbítik országos fellépéseikkel és kiállításaikkal. Az egyik legfontosabb, évente megrendezett fotókiállítás az Alföldi Fotószalon. Ez az országosan is elismert kiállítás az egyetlen, mely az Alföldön élő fotósok alkotásait mutatja be, és lehetővé teszi a fotókluboknak egymás munkáinak megismerését.

Fontosnak tartjuk az ifjúság igényeinek minél hatékonyabb kielégítését. Ezért lehetőséget adunk nekik a bemutatkozásra egy-egy művészeti ágban (fotóművészet, grafika, zene). Szervezünk könnyűzenei koncerteket országosan ismert és szentesi zenekarok közreműködésével, ifjúsági színházi előadásokat, a Magyar Kultúra Napján a tananyaggal kapcsolatos irodalmi előadásokat, valamint egyéb olyan kezdeményezésekben és országos programokban is részt veszünk, ami többlet információval szolgál számukra.

A Művelődési és Ifjúsági Házban 100 fős előadóteremben, valamint 200 fős pódiumteremben szervezünk előadásokat, továbbá 5 db 20 fős és 1 db 35 fős teremben várjuk a látogatókat.