Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Móricz Zsigmond Művelődési Ház

Móricz Zsigmond Művelődési Ház
Móricz Zsigmond Művelődési Ház
  • Cím: 6600 Szentes, Ady Endre u. 36.
  • Tel.: 06 30/75-66-096

A szakkörök, klubok rendszeres tevékenysége mellett iskolai, óvodai rendezvényeknek, vacsorás báloknak, különböző szervezetek rendezvényeinek, termékbemutatóknak, stb. is megfelelő helyszínt nyújt a Móricz Zsigmond Művelődési Ház. A Tóth József Színházterem megszűnésével a Micimackó bérlet gyermekelőadásait itt mutatjuk be.

Nyugdíjasok klubja
Éves munkaterv szerint, minden pénteken tartják összejöveteleiket. Foglalkozásaikon ismeretterjesztő, irodalmi, történelmi előadások mellett helyet kapnak filmvetítések, diavetítéses útiélmény-beszámolók is. Havonta tartanak tombolát, zenés teadélutánokat. Alkalomszerű kirándulásokkal, színházlátogatásokkal teszik színesebbé a klub életét. Megemlékeznek az Anyák napjáról, megrendezik a “mindenki névnapját”, júniusban a hagyományos közös ebédet, Karácsonykor pedig bensőséges keretek között, ajándékozással búcsúztatják az évet.

Kertbarátok köre
Éves munkaterv szerint, havi két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Szakmai előadások mellett szívesen hallgatnak meg irodalmi, történelmi témájú előadásokat is. Az év első foglalkozásán ismét találkoznak a város és különböző szakmai cégek vezetőivel. Ebben az évben is szerveznek tapasztalatcsere látogatást az ország valamelyik kertbarát körénél. Megrendezik a farsangi batyusbált, decemberben pedig évzáró közgyűlésen értékelik az év eredményeit, elfogadják a következő év munkatervét, majd vacsorával egybekötött bállal búcsúztatják az évet.

Díszmadártenyésztő szakkör
Augusztus kivételével minden hónapban rendeznek díszmadár és kisállat börzét. A szakkör tagjai a helyi rendezvények mellett több vidéki kiállításon és vásáron is részt vesznek.

Sakkszakkör
Heti két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Fő céljuk a sakkozás iránti érdeklődés felkeltése, elsősorban iskoláskorúak körében, utánpótlás-nevelés a versenysakk számára. A csoport tagjai között vannak az NB II-ben és a megyei I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok tagjai is.
Évente hat-nyolc alkalommal, hétvégenként, országos és megyei bajnoki sakkmérkőzéseknek ad helyet az intézmény, itt felnőtt és gyermek korosztály mérheti össze tudását.
Nyáron az utánpótlás nevelése érdekében sakktábort szerveznek gyerekek részére.

“Értük klubok”
Ide tartoznak a mozgássérültek, a siketek és nagyothallók, valamint a csökkentlátók helyi csoportjai. A városban és környékén élő sérült emberek részére heti rendszerességgel tartják fogadóóráikat, rendezvényeiket.

Az intézményben tartja foglalkozásait a Városi Fúvószenekar.

A művelődési ház nagyterme 200 fő befogadására alkalmas, emellett 3 db 15 fős és 1 db 25 fős teremben várjuk a látogatókat.