Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

I. Városi Ledo Gyermeknap

I. Városi Ledo Gyermeknap
I. Városi Ledo Gyermeknap

2010. május 22-én délután 15 órától közös összefogás eredményeként Városi Ledo Gyermeknap kerül megrendezésre Szentesen, a Szentesi Művelődési Központ Ifjúsági Parkjában. Az ötletgazdák és egyben főszervezők: a Le-do Játszóház és Vargáné Ágoston Szilvia kozmetikus, arcfestő úgy gondolták, hogy – hagyományteremtő céllal – bővítik a városban lévő gyermeknapi programkínálatot.

Szentes Város Önkormányzata, Szirbik Imre polgármester fővédnöksége mellett számos szentesi vállalkozó és egyesület állt ezen rendezvény, s e jó ügy mellé, akik segítségét, támogatását ezúton szeretnék megköszönni a szervezők.

A műsort összeállítók a gyerekek minden korcsoportjára gondolva állították össze a műsortárt. Így többek között a legkisebbeket babasarok, az óvodásokat és kisiskolásokat ugrálóvár, arcfestés, Bobo car, pónilovagoltatás; míg a nagyobb gyerekeket egy 10 méter hosszú kalandparkkal egybekötött ugrálóvár várja. Korosztálytól függetlenül minden gyerkőcöt vár a játszósátor lufihajtogató bohóccal, arcfestéssel, hajfonással; a tűzoltó-, mentő- és rendőrautók megtekintése, a gyermekruha bemutató és a városnéző kisvonat.

A kulturális műsorok keretében a Szilver Táncsport Egyesület és Kratkovszkyné Polgár Abigél tanítványainak produkcióit láthatják az érdeklődők, ezen kívül pedig fellépnek a Mátéffy Ferenc és a Damjanich utcai óvodások, illetve két koncert is várja a látogatókat. Délután következik a Buborék együttes, akik a Minimax mesecsatornán sokszor látható Alma együttes előzenekaraként koncerteztek, de nagy sikerrel játszottak a Művészetek Palotájában is. A másik koncertet adó az az Ágoston Anita lesz, akiért reméljük, sokáig izgulhatunk majd az idei Megasztárban, ugyanis bejutott az elődöntőbe.

Bár a rendezvény díjtalan, de lesz pár szolgáltatás (büfé, árusok, kisvonat és ugrálóvár), amelyért fizetni szükséges. A befolyt összeget jótékonysági célra – két óvoda javára – fordítják a szervezők.