Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Harminc fős munkahely Berekháton

Hasznosították az épületet

Döbrőssy Iván a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője és Sedlmayer Ferenc a MOVE Rehabilitációs Közhasznú Kft. termelésirányítója
Döbrőssy Iván a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője és Sedlmayer Ferenc a MOVE Rehabilitációs Közhasznú Kft. termelésirányítója

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő, Döbrőssy Iván a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője és Sedlmayer Ferenc a MOVE Rehabilitációs Közhasznú Kft. termelésirányítója aláírta azt a helyiségbérletre vonatkozó szerződést, mely lehetőséget biztosít 30 megváltoztatott munkaképességű ember foglalkoztatására az egykori Gróf Széchenyi István Általános Iskola épületében.

A berekháti iskolában – mely immár egyike a MOVE Rt. közel ezer főt foglalkoztató telephelyeinek – lámpaszerelési tevékenységet folytatnak a megváltozott munkaképességű emberek. Mint ahogyan azt Sedlmayer Ferenc elmondta, várhatóan hosszú távon, hiszen megegyeztek a munkavégzéshez szükséges alkatrészeket beszállító céggel. Azonban ha ez a lehetőség megszűnne, akkor más telephelyeikről is tudnak átcsoportosítani feladatokat.

Lámpatesteket szerelenek össze az egykori iskolában
Lámpatesteket szerelenek össze az egykori iskolában

Az önkormányzat bérleti díj formájában kedvezménynyel segítette elő a munkahely létrejöttét, hiszen ahogyan Szirbik Imre fogalmazott: a város mindig is minden eszközzel elő kívánta segíteni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek számára ne csak a különböző címeken járó segélyek és nyugdíjak nyújtsanak lehetőségek, hanem munkát is végezhessenek. A gyermeklétszám csökkenése miatt megszűnt általános iskola épületének hasznosításáról többféle módon gondolkodott az önkormányzat. A munkahely létrejötte az objektum legértelmesebb hasznosítása, hiszen az kenyeret ad a szentesiek, illetve a kistérségben élő embereknek. A polgármester biztosította a cég képviselőjét afelől, hogy a piac bővülése és a vállalkozás erősödése esetén, ha a foglalkoztatottak létszámához mérten kicsinek bizonyosul az épület, akkor az önkormányzat helyet biztosít.