Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Esélyegyenlőségi díj a Szentesi kistérségnek

Esélyegyenlőségi díj a Szentesi kistérségnek
Esélyegyenlőségi díj a Szentesi kistérségnek

A Szentesi kistérségben az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével kerültek megrendezésre a Kihívás Napja sportrendezvényei, a gyerekekkel együtt mozogtak a szülők és a nagyszülők, a fogyatékossággal élőkkel egészséges társaik, a nőkkel a férfiak, a magyarokkal a roma származásúak, melynek köszönhetően Szentes Kistérség Többcélú Társulása — a társulások közül egyedüliként — elnyerte az Esélyegyenlőségi Díjat.

Az idei évben május 20-án került megrendezésre Magyarországon a McDonald’s Kihívás Napja sportrendezvény program, melyre az idén 20 éves Magyar Szabadidő Szövetség jubileuma alkalmából első alkalommal a kistérségi társulások is meghívást kaptak.

Az újszerű megmérettetésben a Szentesi kistérség kiemelten jól szerepelt, melynek eredménye volt, hogy szervezőként Szentes Kistérség Többcélú Társulása országosan a 4 elismerésben részesített szervezet egyike lett. A rendezvényhez kapcsolódva a Szegedi Esélyek Háza az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tagjaként felajánlotta, hogy azok a résztvevők, akik a kihívás napi program szervezésénél és megvalósításánál leginkább figyelnek az esélyegyenlőségi szempontokra, a legtöbb integrált programot szervezik, törekednek a lakosság valamennyi csoportjának bevonására (legtöbb, az esélyegyenlőség különböző célcsoportjába tartozó személyt bevonnak), elnyerhetik az esélyegyenlőségi különdíjat is.

A rendezvénynap végeredménye alapján Szentes Kistérség Többcélú Társulása szervezésében a Szentesi kistérség településein 3.267 főt sikerült bevonni a programba és az egészséges életmód jegyében mozgásra ösztönözni.

A rendezvényhez csatlakozó 29 együttműködő partnerszervezet (Arany János ÁMK Napköziotthonos Óvoda, Árpádhalom; Arany János ÁMK Általános Iskola, Árpádhalom; Napköziotthonos Óvoda, Derekegyház; Koszta József Általános Iskola Derekegyházi Tagiskolája, Derekegyház; Napköziotthonos Óvoda, Eperjes; Polgármesteri Hivatal, Eperjes; Fábiánsebestyén Község Gondozási Központ Idősek Klubja, Fábiánsebestyén; Csm-i Önkorm. Egyesített Szoc. Intézménye Nagymágocsi Kastélyotthon, Nagymágocs; Arany János ÁMK Napköziotthonos Óvoda, Nagytőke; Polgármesteri Hivatal, Nagytőke; Szegvár-Mártély ÁMK Kurca-parti Óvoda, Szegvár; továbbá Szentesről: LE-DO Játszóház, Apponyi Téri Óvoda, Bocskai Utcai Óvoda, Damjanich Utcai Óvoda, Dr. Mátéffy F. Utcai Óvoda, Farkas Antal Utcai Óvoda, Klauzál Utcai Óvoda, Kossuth Utcai Óvoda, Köztársaság Utcai Óvoda, Rákóczi F. Utcai Óvoda, Szent Anna Utcai Óvoda, Vásárhelyi Úti Óvoda, Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagiskolája, Klauzál Gábor Általános Iskola, Koszta József Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Gondozási Központ, Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon) a programok összeállításakor különös figyelmet fordítottak arra, hogy a rendezvényeken résztvevők közül mindenki megtalálja az életkorának, a szellemi és fizikai állapotának megfelelő sporttevékenységeket.