Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A Varga család új otthona

A Varga család új otthona
A Varga család új otthona

Szentes Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordított és fordít azokra a családokra, akik önhibájukon kívül jutnak nehéz helyzetbe. Különösen igaz ez akkor, ha a kialakult körülmény gyerekek számára jelent megoldhatatlan gondot. Egy ilyen probléma megoldásához nyújtott ismét segítséget a város.

A Varga család négy gyermeket nevel. A legkisebb gyermek az orvosi szakvélemény szerint egy ritka izomsorvadással járó betegségben szenved, amelynek következtében éjszakánként és szükség szerint napközben is gépi lélegeztetésre szorul. A kisfiút hazabocsátották a szegedi klinikáról, rendszeres szakorvosi ellenőrzésre szorul, valamint rehabilitációs kezelése folyik.

A család ez idáig egy negyedik emeleti önkormányzati tulajdonú bérlakásban lakott. Az előző önkormányzati testület egyhangúan úgy döntött, hogy a gyermek megfelelő gyógykezelése érdekében biztosít egy földszinten lévő akkora lakást, hogy a beteg gyermek külön szobában lakhasson. Ezért a családot is bevonva, a város tíz millió Ft-ért vásárolt egy családi házat, és azt a célnak megfelelően felújította. A munka befejeződött.

A család számára a lakást 2010. november 17-én (szerdán) 10 órakor adta át Szirbik Imre polgármester és dr. Gyenes Ágota orvosigazgató, az előző képviselőtestület szociális bizottságának elnöke.