Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A 2010-es év kiváló sportolói

Az 2010-es év életműdíjasa, edzője és sportolója
Az 2010-es év életműdíjasa, edzője és sportolója

Szentes sportolói ismételten jól szerepeltek az elmúlt évben, ezért újból találkozhattunk a legeredményesebb szentesi sportolók és sportvezetők köszöntésén a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 2010. február 12-én délelőtt.

A szervezők minden évben felkérik a magyar sport egy-egy jeles képviselőjét, hogy tisztelje meg az eseményt, s díjakat adjon át, ezúttal Shihan Furkó Kálmán 7. danos karate mester a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke volt a vendég.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte a kiváló sportolókat és szakvezetőiket. Többek között arról beszélt, hogy a fáradságos munkával kiérdemelt kiváló sportteljesítmény példa kell, hogy legyen minden fiatal és felnőtt előtt. Ezt követően elismerték az eredményes gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatok, illetve egyéni versenyzők teljesítményeit. Voltak közöttük világ- és Európa bajnokok, magyar bajnokok és helyezettek. Összesen 118-an kaptak emléklapot és tárgyjutalmat.

A 2010-es év „ÉV SPORTOLÓJA” díjat Lantos Lehel, Kyokushin Karate világbajnok kapta. Az „Év edzője” címet Zantleitner Krisztina, a Hungerit – MetalCom – Szentesi VK. felnőtt-női csapatának vezetőedzője kapta. Életműdíj elismerésben részesült a város sport életének meghatározó alakja Virág István. Sokrétűségére jellemző, hogy maradandót alkotott labdarúgás, asztalitenisz és tenisz sportágakban is.