Programok

  • Ma 09. 29. – 10. 20.:Kiállítás: „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül” és ukrán népi viselet
  • Ma 17:00 – 18:30:Megnyitó: „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül” és ukrán népi viselet fotókiállítás
  • Ma 18:00 – 19:30:A hagyományos kínai orvoslás csodája
  • 09. 30. 15:00 – 16:30:Idősek Világnapja: Solymos Tóni fellépése
  • 09. 30. 17:00 – 18:00:Élet a 37-eseknél. Janó Miklós őrmester fotókiállítás megnyitója
Több... »     Következő »

(Magyar) Fejlesztések

 RSS hírek a Szentes.hu-ról

Építési szabályzat


Szentes Város Építési Szabályzata

IVS


Integrált Városfejlesztési Stratégia

I. Kézműves Ízek fesztiválja

I. Kézműves Ízek fesztiválja

I. Kézműves Ízek fesztiválja

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület első alkalommal rendezte meg a Kézműves ízek fesztiválját Szentesen. A rendezvénynek a kézműves hagyományairól jól ismert Művészetek Háza adott otthont. Húsvéthétfőn kézművesek, sütő-főző kiállítók, érdeklődő közönség töltötte meg a Művészetek Háza helyiségeit és udvarát.

A turisztikai céllal szervezett rendezvényre még az országhatáron túlról is érkeztek kiállítók, érdeklődők pedig a város és a kistérség lakossága mellett a fővárosból is ellátogattak Szentesre. Számos család egész napos programját találta meg a rendezvényen.
Gyékényfonó, tojásfestő, kürtős- és mézeskalácsos, pékmester, és még hosszan sorolhatnánk a megjelenő mestereket, akik bemutatták tudásukat. A kiállítás interaktív volt, hiszen a látogatók, ha kedvük volt, tevékenyen részt vehettek akár a pogácsasütésben, akár a kishegyesi gibanica készítésében. A készítők kóstolót adtak – és receptet, hogy otthon is elkészíthessük a finomságokat.

A fesztivált hagyományteremtő szándékkal indították a szervezők. Bíznak abban, hogy évek alatt országos eseménnyé válik a rendezvény és ezáltal Szentes kedvelt húsvéti kirándulóhely lesz az idelátogatók számára.