Programok

  • Ma 09. 29. – 10. 20.:Kiállítás: „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül” és ukrán népi viselet
  • Ma 17:00 – 18:30:Megnyitó: „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül” és ukrán népi viselet fotókiállítás
  • Ma 18:00 – 19:30:A hagyományos kínai orvoslás csodája
  • 09. 30. 15:00 – 16:30:Idősek Világnapja: Solymos Tóni fellépése
  • 09. 30. 17:00 – 18:00:Élet a 37-eseknél. Janó Miklós őrmester fotókiállítás megnyitója
Több... »     Következő »

(Magyar) Fejlesztések

 RSS hírek a Szentes.hu-ról

Építési szabályzat


Szentes Város Építési Szabályzata

IVS


Integrált Városfejlesztési Stratégia

Megújult a Zeneiskola

Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Hangversenyközpont

Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Hangversenyközpont

Szentes város és kultúraszerető közönsége a Magyar Kultúra Napját a felújított zeneiskola koncerttermében tartotta, tanári hangversennyel. Az épületben az elmúlt félév során nagyszabású felújítások történtek a fűtésrendszertől, kezdve a nyílászárókon át, a padlástéri felújításokig. Mind ez együttvéve kifejezi a kultúra feltételeinek jobbítására is tett önkormányzati erőfeszítéseket.

A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Hangversenyközpont az Alföld egyik legrégebbi alapfokú zeneoktatási intézménye, alapításának éve: 1955. Az iskola 1989 óta viseli Lajtha László nevét, és egész működésével méltó kíván lenni a zeneszerző szellemi hagyatékához.

Az idők során nagyszerű pedagógusok, kitűnő művészek tanítottak itt, neveltek muzsikusokat és koncertlátogató közönséget. A szentesi zeneiskola eredményei alapján napjainkban is a legjobbak közé sorolható hazánkban.
A zeneiskola mindig is központja és szervezője volt a város, valamint a régió zenei életének. Fontosnak tartja a lehető legsokoldalúbb zenei felkészítést: az egyéni hangszeres képzés mellett, a különböző együttesekben való együttmuzsikálás, a zenei együttműködés képességének kialakítását is.
A zenekari és egyéni versenyeken és fesztiválokon elért kiemelkedő helyezések igazolják a zenei nevelés eredményességét az intézményben.

A közelmúltban megújult az épület teljes homlokzata. Elkészült a padlásfödém hőszigetelése, valamint azon homlokzatok hőszigetelése is, amelyek az épület műemléki jellegének megőrzését nem veszélyeztették. Elvégzésre került a nyílászárók és külső párkánylemez cseréje. Befejeződtek a bádogozási és csatornázási feladatok is.

Az intézmény a korábbi korszerűtlen, gazdaságtalannak tekinthető földgáz fűtésről csatlakozott a városi távhő szolgáltatáshoz. Ezzel a fűtési rendszer szabályozhatóságán túl, jelentős környezetvédelmi többletérték is megvalósult, hiszen a távhő Szentesen javarészt geotermikus, azaz megújuló energiaforráson alapul.

A beruházás építészeti munkákra jutó összege: 18.497.763 Ft. Ebből önkormányzati sajáterő: 2.774.664 Ft. Az épületgépészeti beavatkozások költsége: 12.100.000 Ft volt, amelyből az önkormányzati önerő: 1.815.000 Ft. A távhő-csatlakozás kiépítése: 47.637.000 Ft-ba került, ebből az önkormányzati saját erő: 7.145.550 Ft. Így a teljes beruházás: 78.234.763 Ft értékben valósult meg.

A felújítás a Norvég Alap és Szentes Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.