Szentes Város Sportturisztikai projekt SportTourism/HURO/1101/172/2.1.3

Szentesi Termál-Strandfürdő fejlesztése

SZABADTÉRI ÚSZÓ- ÉS FÜRDŐMEDENCÉK FELÚJÍTÁSA

2014-ben indult el a „SportTourism/HURO/1101/172/2.1.3” – pályázatnak köszönhetően a Szentesi Üdülőközpontban a Szabadtéri úszó- és fürdőmedencék felújítása. Lassan a végéhez ér a projekt, melyet a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében (www.huro-cbc.eu) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával valósul meg (ERDF támogatás összege: 667.977,88 EUR).

A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.

 

Ennek köszönhetően az alábbi vendégek által látható és láthatatlan műszaki tartalmak újulnak meg a Szentesi Üdülőközpontban:

 • Évek óta tapasztalható volt, hogy a termálvíz hőmennyiségének nem egyenletes az eloszlása, így a téli hónapokban olykor hiány is fellépett. Ezt orvosolja majd a mostani termálvízkormányzás. Az Üdülőközpont területén új stratégiát építettek fel a meleg víz kormányzására és ezt valósítják meg a projektnek köszönhetően.

 • A gyermekmedence és gyermekpancsoló teljesen új burkolatot kap, mely minőségében megfelel a mai kor elvárásainak, így a szülők biztonságban tudhatják gyermeküket az önfeledt strandolás közben.

 • Igény merült fel a vendégek között, hogy több szabadtéri tusolót szívesen fogadnának, mert egy-egy frissítő tusolás üdítőbb a kánikulában és így a medencék higiéniáját a vendégek is jobban szolgálják. Ezért új szabadtéri tusolókomplexum kerül kialakításra a gyermek- és a termálmedence között.

 • Talán a projekt leglátványosabb beruházása a régi 50 m-es medence felújítása. A hosszú előkészítő munka eredményeként nem csak küllemre, hanem gépészetileg is megújul ez a medence. Új töltő ürítő rendszer keringteti majd az „50-es” szabadtéri úszómedencében.
  A két hosszoldali medenceperem visszabontása után új, rozsdamentes acélból hajlított medenceperem készül ún. Wiesbaden-i feszítővályúval, így ennél a medencénél is feszített víztükör kerül kialakításra. A felújítás kiterjed arra is, hogy 2 rétegű vízszigetelést kap a medencehéj, az előlépcsők és a lábmosók újra lesznek csempézve, a medence minden oldala mentén új körüljáró készül 2 méter szélességben. Új, rozsdamentes acél csőszerelvényekből készülnek a kapaszkodók, korlátok, létrák és új ugrókövek lesznek elhelyezve a medencevégeken.

  • Szentes Város Önkormányzata: 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 
   Tel.: (+36) 63/510-300
  • Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.
   Tel.:  (+36) 63/400-123

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
A honlapon található képek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok más irányú felhasználása TILOS!