Tervezett áramszünet

Építési szabályzat

IVS

HURO SPORTTOURISM

Szentes Város Sportturisztikai Projektje: HURO 1101/172/2.1.3Gyermekkönyvtár

A két könyvtár összevonása lehetővé tette , hogy a gyermekkönyvtárba már feldolgozva kerülnek a művek. A közös beszerzés következtében a dokumentumokból több példányt tudnak a Gyermekkönyvtár részére is megvásárolni, kiegyensúlyozottabbá vált a gyarapítás, nőtt a választék.

Pályázat útján sikerült bővíteniük a könyvtár számítógép állományát, eMagyarország Pontot alakítottak ki a Gyermekkönyvtárban is.

Megőrizték a könyvtár hagyományos rendezvényeit (Óvodások Hete, Népmese Napja, stb.) emellett a Gyermekkönyvtár is bekapcsolódott az országos könyvtári programokba is: Internet Fiesta, EU Hét, Összefogás a könyvtárakért – összefogás az olvasókért, stb.

2007. októberétől bababarát könyvtárként működik az intézmény. Az országban elsők között alakítottak ki egy olyan helyiséget, mely csecsemők fogadására is alkalmas, lehetővé téve, hogy a kisgyermekes szülők kényelmes körülmények között kísérhessék el nagyobb gyermekeiket, illetve hivatalos ügyeik intézése közben is szükség esetén betérhetnek ide, hogy tisztába tegyék, megetethessék csecsemőjüket.