HURO SPORTTOURISM

Szentes Város Sportturisztikai Projektje: HURO 1101/172/2.1.3

Kategória

 RSS hírek a Szentes.hu-ról

Klauzál óvoda DAOP

Építési szabályzat

IVS

Renergy

Ipari Park fejlesztése

DAOP-1.1.1/A_2-09-2010-0001

Norvég projekt

HURO – HELP projekt

HURO 1001/030/2.4.2.

HURO/1001/226/2.1.2

A projekt kódja: HURO/1001/226/2.1.2

“Éjjeli menedék” bővítése

TIOP-3.4.2-11/1-2012-0111


Polgármesteri köszöntő

Köszöntöm Önt Szentesen a vizek és a napfény városában.

Szirbik Imre

Szirbik Imre

A felszíni és a felszín alatti vizek meghatározzák a város életét. Szentes a közelében lévő tiszai átkelőnek köszönheti létét, s lakóinak a történelem zivataros évszádaiban a folyók árterei adtak menedéket. A folyók és csatornák vize táplálta a kialakuló mezőgazdasági termelést, s erre, valamint a feltörő termálvizekre alapozódik a város messze földön híres kertészeti kultúrája. A folyók szabályozása során alakult ki a szentesi kubikosság, akik eljutva a világ sok nagy építkezésére, hazahozták a megtapasztalt sokféleséget és nyitottságot.

E nyitottság és sokszínűség ma is jellemző a városra. Ez élteti a város lüktető gazdaságát, sokágú kulturális, művelődési és sportéletét. A város Európában egyedülálló kincse a 32 db termálkút. E természeti kincs nemcsak a gazdaságot határozza meg, hanem alapjául szolgál a pihenés, a gyógyulás és a kikapcsolódás számára is.

A város rendezett parkjai, uszodái, sportpályái és termei fiatalnak és idősebbnek kínálják a kikapcsolódást, gyógyfürdőjének “varázsereje”, múzeumának és képtárának csendje mind-mind felfedezésre vár.

A szentesi ember jószívvel nyitja ki városának kapuját és várja vendégeit, akik jószándékkal és a felfedezés kíváncsiságával fordulnak felé. Minden szónál és képnél többet ér a tapasztalat, a személyes élmény.

A mielőbbi személyes találkozást és megismerést kívánva üdvözli Önt:

Szirbik Imre
polgármester