Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

IVS a civilek előtt

IVS-ről tárgyaltak a civil szervezetek képviselői
IVS-ről tárgyaltak a civil szervezetek képviselői

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) kialakításába különböző fórumokon keresztül, illetve az internetes lehetőségeket kihasználva a vállalkozókat, magánszemélyeket, civil szervezeteket is bevonták az elmúlt hónapokban. Az elhangzott ötleteket beleépítették az elképzelésbe.

Legutóbb október 26-án tartott a város főépítésze, Wittek Krisztina tájékoztatót és válaszolt a kérdésekre. A fórumra hivatalosak voltak a civil szervezetek vezetői és képviselői, hogy megismerjék szélesebb körben a stratégiát, illetve konkrét kérdéseket is megfogalmazhassanak az egyes akcióterületek és a város jövőbeni fejlesztésével, valamint közvetlen lakókörnyezetükkel kapcsolatban.

Az elhangzottakat pedig továbbítsák egyesületeik tagsága felé. Az ehhez szükséges ábrákat és eszközöket el is juttatják az egyesületekhez. A találkozón a szervezők a kérdések és vélemények mellett arra is kíváncsiak voltak, hogy a civil szervezetek megjelent képviselői hogyan vélekednek közvetlen környezetükről. Játékos formában felmérték, hogy melyik körzetben például milyen a járdák állapota, a közvilágítás, van-e elég játszótér, közösségi tér, megfelelő módon akadály-mentesítve van-e a körzet. A Kossuth tér 5. szám alatti ingatlanról is szó esett. Wittek Krisztina elmondta: Az épülettel kapcsolatos lehetőségek átgondolásával a Novák Tervezőirodát bízták meg. Készült már statikai szakvélemény. Gondolkodnak abban, hogy a galéria zöldtetőt kapjon a jövőben, mely energia megtakarítást is eredményezne amellett, hogy látványosabb megoldás lenne az eddigieknél.

IVS 1. tabló  IVS 2. tabló  IVS 3. tabló
 IVS 4. tabló  IVS 5. tabló  IVS 6. tabló