- Szentes város hivatalos honlapja - https://www.szentes.hu -

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA

[1]
Szentes
TÁJÉKOZTATÓ TELEPÜLÉSARCULATI KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET KÉSZÍTÉSÉNEK MEGKEZDÉSÉRŐL

Tisztelt Szentesi Polgárok!

Örömmel értesítjük Önöket arról, hogy megkezdődött a város Településképi Arculati Kézikönyvének (TAK) és ezen alapuló Településképi Rendeletének (TKR) a kidolgozása a helyi minőségi és fenntartható építészet elősegítése érdekében.
A Település Arculati Kézikönyv számba veszi a város épített és természeti értékeit, az egyes városrészek arculati jellemzőit, valamint építészeti ajánlásokat fog tartalmazni Szentes egyéni, karakteres, vonzó, történeti arculatának megőrzése, a város vonzerejének növelése érdekében. Az ajánlások alapján a Településképi Rendelet helyi rendelet formájában rögzíti a településképi előírásokat.
Ahhoz, hogy ezek az elképzelések és ajánlások minél inkább találkozzanak az Önök gondolataival, véleményével, kérjük, hogy 2017. október 13-ig rövid, nevet és elérhetőséget tartalmazó levélben írják meg a TAK@szentes.hu e-mail címre, vagy postán a Polgármesteri Hivatalnak (6600 Szentes, Kossuth tér 6.), hogy mit tartanak fontosnak Szentesen a városkép arculatát tekintve. Írjanak nekünk példa-értékű épületekről, közterekről, lehetőleg egy fényképet mellékelve. Ehhez kapcsolódóan kérjük, a város honlapján elhelyezett rövid kérdőív kitöltését.
A fenti témában 2017. október 3-án 16:30 órakor a Szentes Szecessziós Ház termében munkaindító lakossági konzultációt tartunk, ahol várjuk Önöket.
Az elkészült anyagokat a jóváhagyást megelőzően előzetes egyeztetésre bocsátjuk majd, ezt követően számítani fogunk szíves véleményükre, jobbtó szándékú javaslataikra is.

Szirbik Imre
Szentes Város Polgármestere