Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA

Szentes
TÁJÉKOZTATÓ TELEPÜLÉSARCULATI KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET KÉSZÍTÉSÉNEK MEGKEZDÉSÉRŐL

Tisztelt Szentesi Polgárok!

Örömmel értesítjük Önöket arról, hogy megkezdődött a város Településképi Arculati Kézikönyvének (TAK) és ezen alapuló Településképi Rendeletének (TKR) a kidolgozása a helyi minőségi és fenntartható építészet elősegítése érdekében.
A Település Arculati Kézikönyv számba veszi a város épített és természeti értékeit, az egyes városrészek arculati jellemzőit, valamint építészeti ajánlásokat fog tartalmazni Szentes egyéni, karakteres, vonzó, történeti arculatának megőrzése, a város vonzerejének növelése érdekében. Az ajánlások alapján a Településképi Rendelet helyi rendelet formájában rögzíti a településképi előírásokat.
Ahhoz, hogy ezek az elképzelések és ajánlások minél inkább találkozzanak az Önök gondolataival, véleményével, kérjük, hogy 2017. október 13-ig rövid, nevet és elérhetőséget tartalmazó levélben írják meg a TAK@szentes.hu e-mail címre, vagy postán a Polgármesteri Hivatalnak (6600 Szentes, Kossuth tér 6.), hogy mit tartanak fontosnak Szentesen a városkép arculatát tekintve. Írjanak nekünk példa-értékű épületekről, közterekről, lehetőleg egy fényképet mellékelve. Ehhez kapcsolódóan kérjük, a város honlapján elhelyezett rövid kérdőív kitöltését.
A fenti témában 2017. október 3-án 16:30 órakor a Szentes Szecessziós Ház termében munkaindító lakossági konzultációt tartunk, ahol várjuk Önöket.
Az elkészült anyagokat a jóváhagyást megelőzően előzetes egyeztetésre bocsátjuk majd, ezt követően számítani fogunk szíves véleményükre, jobbtó szándékú javaslataikra is.

Szirbik Imre
Szentes Város Polgármestere