Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Történelmet kézbesítünk!

Történelmet kézbesítünk!
A Postakürt Alapítvány által szervezett „Történelmet kézbesítünk” elnevezést viselő kulturális kiállítás érkezik Szentesre 2017. augusztus 6-án a reggeli órákban és a kora délutáni órákban távozik.

A lakosság az ingyenes kiállítást 9 és 12 óra között tudja megtekinteni.

A Postamúzeum utazó kiállítással emlékezik a magyar posta függetlenné válásának 150. évfordulójára. A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indult országjáró útjára és megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat országos fesztiválokra, a Magyar Posta által szervezett nagy rendezvényekre, és feltárja rakterét az útvonalába eső településeken.

A kiállítás bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality segítségével 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsolták, aki életnagyságban, szemtől szemben jelenik meg a látogatóval.