Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Szentes 2014-2020-as beruházási tervkoncepciója

Szentes
Szentes

A 2014-2020-as európai fejlesztési időszakra a város alapvető célkitűzései:

A biztos megélhetést nyújtó, emberközpontú, otthont adó város építésének folytatása, mely kiszámítható, tervezhető, és biztonságos jövőt nyújt polgárainak. Ennek alapja elsősorban az egyén és a családok számára a tervezhető rendszeres jövedelem, melynek alapfeltétele a helyben található munka. Ez alapján a tervezési periódus legalapvetőbb célja a megélhetést biztosító munkahelyek minél nagyobb számának kialakítása.

Csak a tervezhető, biztos megélhetés eredményezheti a népességmegtartó erő növekedését, a fiatalok itthon maradását, a boldogulást most még máshol keresők hazatérését.
Ezért az egyes számú – mindent megelőző célkitűzés – a megélhetést biztosító munkahelyek számának a növelése. Ez alapján ez a városfejlesztési terv első számú pillére.

A munkahely-teremtési program alapvetően 3 oszlopon nyugszik.

  • – a meglévő munkahelyek megőrzése
  • – a vállalkozások megerősödése, a jövedelemtermelő képesség növekedése
  • – új, kiszámítható jövőt megalapozó jövedelmet biztosító munkahelyek létesítése.

Ezek a tervezhető, jövőt biztosító jövedelmek alapozhatják meg a családok létbiztonságát, a kor színvonalán álló közösségi szolgáltatások elérésének lehetőségét.

A fenti célok elérését a gazdaság megerősítésén és annak dinamikus fejlődésén keresztül lehet elérni, s ezért a tervezési periódus homlokterébe a gazdaságfejlesztési program megvalósítását kell helyezni.

Természetesen a gazdaság fejlesztése nem önmagáért való célkitűzés.

Az egyéni boldoguláson túl a teljes élethez hozzátartozik a települési szolgáltatásoknak a kor színvonalának megfelelő kiépítése, a rendezett infrastruktúrákkal kiépített városszerkezet, a kiegyensúlyozott, fenntartható életkörülményeket biztosító tiszta, zöld környezet, a lét és vagyonbiztonság.

Az otthont adó város színvonalas oktatást, művelődést, egészségügyi, szociális ellátást nyújtó, a megőrzött és gyermekeink számára továbbadható jó minőségű környezet fenntartását és fejlesztését jelenti. Ezért ez a városfejlesztési terv második pillére.

Szentes 2014-2020-as beruházási tervkoncepciója --> Fájl mérete: Letöltések száma: 1167
Szentes Város 2014-2020-as európai tervezési periódusra vonatkozó BERUHÁZÁSI TERVKONCEPCIÓJA

Írja meg véleményét, ötletét a fejlesztési és beruházási tervhez!

[contact-form 18 “Szentes 2014-2020-as beruházási tervkoncepciója”]