HURO SPORTTOURISM

Szentes Város Sportturisztikai Projektje: HURO 1101/172/2.1.3

Categories

 RSS hírek a Szentes.hu-ról

Klauzál óvoda DAOP

Építési szabályzat

IVS

Renergy

Ipari Park fejlesztése

DAOP-1.1.1/A_2-09-2010-0001

Norvég projekt

HURO – HELP projekt

HURO 1001/030/2.4.2.

HURO/1001/226/2.1.2

A projekt kódja: HURO/1001/226/2.1.2

“Éjjeli menedék” bővítése

TIOP-3.4.2-11/1-2012-0111

(Magyar) Véradás Szentesen és környékén

More »


(Magyar) Tegyen javaslatot!

More »


(Magyar) A HOLNAP VÁROSÁÉRT DÍJ – SZENTESNEK

More »


Online nevezés a koszorúslány szépségversenyre

Koszorúslány szépségverseny

Koszorúslány szépségverseny

2013. február 9-10. között rendezik meg a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban a VII. Esküvő kiállítást és vásárt. A rendezvényen a számos program mellett koszorúslány szépségversenyt is rendeznek. A versenyre három kategóriában lehet nevezni: 3 – 7 éves korig, 8 – 13 éves korig és 14 – 25 éves korig.

More »


Összefoglaló a kulturális fesztiválról

A hetedik alkalommal megrendezett testvérvárosok kulturális fesztiválján a különböző művészeti ágak és a sokszor egymással keveredő idegen szavak izgalmas találkozókat eredményeztek a műfajok és országok képviselői között.

Nyolc testvérvárosból mintegy 300 külföldi vendég érkezett a hétvégén Szentesre, hogy a kultúra jegyében együtt töltsenek néhány napot és egymás hagyományaival, szokásaival ismerkedjenek. A már létező kapcsolatok megerősítésére és újonnan kialakuló barátságokra is lehetőséget kínált ez a három nap, amint azt jártunkban-keltünkben tapasztalhattuk.

More »


XV. Kiséri Napok

XV. Kiséri Napok

XV. Kiséri Napok

A Mosolygósabb Régióért Egyesület május 6-7-én rendezi meg hagyományos Kiséri Napok rendezvényét. A mellékelt program kinagyítandó.


Megváltozik a szemétgyűjtők ürítési rendje

Szemétgyűjtők ürítési rendje

Szemétgyűjtők ürítési rendje

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a rendszeres heti szemétszállítás eddig megszokott napja az utcák többségében 2011. május 16-tól Szentes Város belterületén a körzetek átszervezése miatt megváltozik.

Tehát 2011. május 16-án hétfő reggel már az új területi beosztás szerint történik a hulladék begyűjtése. A szemétszállítás ettől az időponttól egységesen, városrészenkénti rend szerint fog történni hasonlóan az elmúlt években megszokott lomtalanítási körzetekhez.

More »


Nagymamák tavasza

Nagymamák tavasza

Nagymamák tavasza

Meghirdetjük a Nagymamák tavaszát! Május 7-én 8 óra után virágültetésre hívunk, várunk minden szentesi Nagymamát!

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben nyolc helyen, 10.000 virágtövet osztunk szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. Kérjük, ültessék el házuk elé vagy erkélyükre. Az unokákkal együtt ápolják, neveljék, locsolják mindnyájunk örömére.
A palántákért (salvia, bársonyka, petúnia, pistike-virág) jöjjenek

• a Damjanich János Általános Iskolába,
• a Deák Ferenc Általános Iskolába,
• a Vásárhelyi úti Óvodába,
• a Klauzál Gábor Általános Iskolába,
• a Petőfi Sándor Általános Iskolába,
• a Koszta József Általános Iskolába,
• a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába,
• a Kiss Bálint Református Általános Iskolába,
• Ollai Istvánné képviselő asszonyhoz (Szentes, Mentő u. 32.).


I. Kézműves Ízek fesztiválja

I. Kézműves Ízek fesztiválja

I. Kézműves Ízek fesztiválja

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület első alkalommal rendezte meg a Kézműves ízek fesztiválját Szentesen. A rendezvénynek a kézműves hagyományairól jól ismert Művészetek Háza adott otthont. Húsvéthétfőn kézművesek, sütő-főző kiállítók, érdeklődő közönség töltötte meg a Művészetek Háza helyiségeit és udvarát.

More »


Növekedett a Parkerdő otthonban lakók létszáma

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

100 helyett már 132 idős lakik a szentesi Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban, a jelentős igény miatt ugyanis kevésnek bizonyult az eddigi 100 férőhely.

Sokan várakoztak, hogy a teljes ellátást biztosító szociális intézménybe kerülhessenek. Leutóbb 58 név szerepelt a várólistán, közülük 30-an sürgős esetnek számítottak.

A férőhelyeket nem az épület bővítésével, hanem belső átcsoportosítással növelték. Az itt működő nappali ellátást a helyi gondozási központ három telephelye vette át. A nappali foglalkoztató szobák megmaradtak, ám az emeleten működő könyvtár, vendég- és foglalkoztatók helyén 1, 2 és 4 ágyas szobákat rendeztek be. Folyamatosan töltik fel a létszámot, ez azt jelenti, hogy hetente 5–6 időst tudnak felvenni. Az új helyek felét már be is töltötték.

A szentesi önkormányzat döntése szerint az árak is növekedtek: 2255 forinttal emelkedtek az otthon térítési díjai. Így egy bennlakó havi ellátása 89 ezer 555 forintba kerül.

21 oldalból ez a(z) 1.12345...1020...Utolsó »